Vágólapra másolva!
A Juventus az egyik legaktívabb olasz egyesület volt a nyári átigazolási piacon, de a torinóiak még nem érzik véglegesnek keretüket. A klub még egy hátvédet akar igazolni, és több kiszemelttel is tárgyalnak, többek között Martín Demichelisszel és Szotirisz Kirgiakosszal.

A torinóiak sportigazgatója, Giuseppe Marotta a hét végi, Milan elleni barátságos mérkőzést követően jelentette ki, hogy az egyesület a védelmét szeretné tovább erősíteni. A Juve Leonardo Bonucci személyében igazolt ugyan egy válogatott középhátvédet a nyáron, ám a hátsó alakzatból Fábio Cannavaro és Martín Cáceres is távozott, így ebbe a csapatrészbe még szükségük van legalább egy játékosra. Ennek megfelelően az egyesületet a napokban szinte az összes, a piacon lévő bekkel kapcsolatba hozták.

A Bayern München argentin védőjének, Martín Demichelisnek a menedzsere, Jorge Cyteszpyler például kijelentette, hogy kapcsolatban áll a Juventusszal, igaz, azt is elárulta, hogy nem a torinói gárda az egyetlen érdeklődő.

A Corriere dello Sport viszont arról írt, hogy a Juve kiszemeltje a Liverpool görög játékosa, Szotirisz Kirgiakosz, aki a Vörösöknél csak kiegészítő ember, ráadásul szerződése 2011-ig szól, vagyis ha most nem adják el, akkor az idény végén ingyen távozhat.

A Tuttosport ugyanakkor tudni véli, hogy a torinóiak elsősorban a hazai futballistákra koncentrálnak, így aztán a Wolfsburg labdarúgóját, Andrea Barzaglit szeretnék hazacsábítani. Ő korábban a Chievónál már dolgozott együtt a Juventus jelenlegi mesterével, Luigi del Nerivel, ami tovább növeli a transzfer esélyeit.

További átigazolási hírek:
A West Ham United nyolcmillió fontot kínált a Lorient csatáráért, Kevin Gameiróért. A Bayern München argentin középhátvédjét, Martín Demichelist a Sevilla is vinné.

A Schalke érdeklődik a CFR Cluj román csatára, Ciprian Deac iránt. A Hoffenheim 20 millió euróért eladta brazil középpályását, Carlos Eduardót az orosz Rubin Kazanynak.

A Milan középpályását, Ignazio Abatét a Fiorentina szeretné leigazolni. A Freiburg az egykori francia válogatott Olivier Kapót teszteli.

www.global-soccer.eu