Megelőzte az Android a Windows Mobile-t Amerikában

Vágólapra másolva!
Fontos mérföldkőhöz érkezett a Google Android mobil operációs rendszer terjedése az USA-ban azzal, hogy már több telefonon fut, mint a Windows Mobile.
Vágólapra másolva!

A ComScore piackutató adatai szerint már az amerikai okostelefonok 17 százaléka androidos, és az új, nyílt forráskódú operációs rendszer minden más platformtól elhódított vásárlókat az augusztust megelőző három hónapban. Az USA-ban a Blackberry-t gyártó RIM piaci részesedése 41,4 százalékról 39,3-ra esett vissza, az Apple-é 25,1 százalékról 23,8-ra, miközben az Android 12-ről 17 százalékosra növelte azt.

A legfontosabb eredmény azonban minden kétséget kizáróan az, hogy a Google "fő ellensége", a Microsoft visszaszorult a rangsorban a negyedik helyre 11,8 százalékkal. A redmondi szoftvercéget a Palm OS követi 4,9 százalékos részesedéssel.

Ami a készülékgyártókat illeti, ott a Samsung áll az első helyen 23,1 százalékkal, az LG pedig a második helyen 21,1-del, és nem sokkal marad el tőle a Motorola 19,8 százalékkal. Ezek közül a Motorola, a Samsung és az élmezőnyben nem szereplő HTC adja el a legtöbb androidos készüléket az USA-ban.

A ComScore adatai szerint az okostelefon-használók körében az sms-ezés a legnépszerűbb elfoglaltság: a kétharmaduk erre használja leggyakrabban a készüléket, és csak fele annyian a webböngészésre.