Keddtől hidegfronti hatás okoz panaszokat- humánmeteorológia

Vágólapra másolva!
Bár erős fronthatásokkal nem kell számolnunk, a csapadékos hétvége után keddtől ismét változékonyabbra fordul az időjárás. Csütörtökön azonban már csendes, őszies idő lesz.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Megnőhet az ízületi fájdalmak és a fejfájás kialakulásának valószínűsége. A kismamák görcsös panaszai is erősödhetnek. Északon, északnyugaton többfelé eső, zápor várható, ennek megfelelően csúszós utakra lehet számítani.

A szálló por és a légszennyezettség szintje országszerte alacsony, és alig fog változni a következő napokban. A sok csapadéknak köszönhetően a pollenallergiások is fellélegezhetnek, a hétvégi eső kimosta a levegőből a virágpor jelentős mennyiségét.

Szerdán marad a gyenge hidegfronti hatás. A gyakran megerősödő szél, valamint az elsősorban északkeleten kialakuló futó záporok erősen csökkentik a hőérzetet. Az erős szél főként a gyermekek esetében nyugtalanságot okozhat, ugyanakkor a fronthatás miatt álmosság, fokozott fáradtság léphet fel a hidegfrontra érzékenyek körében. Az utakon az erős oldalszél csökkenti a járművek menetstabilitását.

Csütörtökön nem várható fronthatás, csendes, őszi idő lesz, azonban a szélre erősen érzékenyeknél a mérsékelt légmozgás még panaszokat okozhat. Többórás napsütés várható, ezért javasolt több időt a szabadban tölteni, és élvezni a napfény jótékony hatásait.