Magyar származású kihívója is lehet Obamának

Vágólapra másolva!
New York állam korábbi magyar származású kormányzója, George Pataki is egyike azoknak a republikánusoknak, akik fontolóra vették, hogy induljanak az amerikai elnökjelöltségért a 2012-es választáson.
Vágólapra másolva!

George Pataki, New York állam korábbi magyar származású kormányzója egyike azoknak a republikánusoknak, akik fontolóra vették, hogy induljanak az amerikai elnökjelöltségért a 2012-es választáson - írta a New York Times című amerikai napilap.

A lap szerint Pataki egy korábbi interjúban arról beszélt, mielőtt eldönti, hogy indul-e, előbb látni szeretné, hogy milyen jelöltek szállnak versenybe. Hozzátette: nem zárja ki azt sem, hogy végül egy másik jelöltet támogat majd.

"Nem tűztem ki határidőt. Figyelem a többieket, akik fontolgatják az indulást és akik az aktivizálódás mellett dönthetnek. Azt gyanítom, beszélek majd velük, hogy megismerjem az elképzeléseiket" - jelentette ki Pataki.

A republikánusok szerint Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó áll a legközelebb ahhoz, hogy hivatalosan is bejelentse indulását. Romney 2008-ban is harcba szállt az elnökségért. A lap szerint feltehetően Tim Pawlenty, Minnesota távozó kormányzója is beszáll a versenybe, mert olyan emberekkel vette magát körül, akik részt vettek George W. Bush 2000-es kampányában.

A legnagyobb érdeklődés Sarah Palin volt alaszkai kormányzó és korábbi republikánus alelnökjelölt szándékait övezi, aki beszédeiben eljátszott ugyan a 2012-es elnökválasztás gondolatával, de attól egyelőre tartózkodott, hogy hivatalosan is bejelentse indulási szándékát.