Saját netbookot hoz ki az ingyenszoftveres cég

Vágólapra másolva!
Megelőzi a Jolicloud a Google Chrome OS-t. A netbookokra tervezett operációs rendszer gyártója saját hardver forgalmazásába kezd.
Vágólapra másolva!

A netbook a szokásos konfigurációban érkezik: processzora az 1,5 gigahertzes Intel Atom, merevlemezből 250 gigabájtot kap, memóriából pedig egy vagy két gigabájt jut az alaplapra. A készülék a Jolicloud legújabb, 1.1-es verzióját fogja futtatni. A sajtófotókon szereplő logó szerint a készüléket a Vye fogja gyártani.

Forrás: [origo]
Nem felnőttes külsejével fog hódítani a Jolicloud gépe

A Jolicloud a számítási felhőn alapuló operációs rendszerek egyike - korábbi tesztünket itt olvashatja - amelyen a gép indítómenüjében egyaránt megtalálhatóak a merevlemezre letöltött programok és a webalkalmazások. A rendszer nagyon egyszerűvé teszi a felhasználó számára, hogy adatait a háttértár mellett a Google Docs-ba vagy a Dropboxba is elmentse. Amennyiben folyamatos kapcsolatunk van az internettel mobilneten vagy az otthoni wifin, úgy a felhő alapú szoftverek még kényelmesebbek is lehetnek, mint a hagyományos alkalmazások.

A Google is a Jolicloudhoz hasonló rendszer létrehozásán dolgozik. A Chrome OS nevű szoftvert 2009 őszén jelentették be, és akkor még úgy tűnt, hogy a 2010-es karácsonyi szezonra meg is érkeznek az első Google operációs rendszert futtató netbookok.