Vágólapra másolva!
Még a hibridet sem szoktuk meg, de Los Angelesben már bemutatták a nálunk Jazzként ismert Honda Fit tisztán elektromos változatát is.
Vágólapra másolva!

Megígérte a Honda, hogy a Los Angeles-i Autószalonon villanyautót mutat be, meg is tette: a nálunk Jazzként ismert Fit kapott elektromos hajtásláncot, a szériaváltozat 2012-ben jelenik meg a japán és amerikai piacon.

Az igazán fontos technikai adatokat titokban tartotta a Honda: azt elárulták az illetékesek, hogy lítium-ion akkumulátor tárolja az energiát és hogy a villanymotor az üzemanyagcellás FCX Clarityből származik, de a teljesítmény és legnagyobb nyomaték egyelőre nem nyilvános.

Egy feltöltéssel 160 kilométer a hatótávolság, az elektromos Jazz végsebessége 145 km/óra. Eco, Normal és Sport vezetési mód közül lehet választani, 230 voltos konnektor használatával körülbelül hat órát vesz igénybe az újratöltés.

Közepes méretű modellekbe szánt, konnektoros hibrid hajtásláncot is bejelentett a Honda, ez 163 lóerős villanymotorból és generátorként dolgozó, kétliteres benzinmotorból áll. A 6 kWh-s lítium-ion akkumulátor 16-24 kilométeres elektromos hatótávolságot biztosít, a végsebesség 100 km/óra.