Vágólapra másolva!
Mesterhármasokban bővelkedő héten vagyunk túl: álomcsapatunkban három olyan futballista szerepel, aki triplázni tudott, kettőt viszont ki is hagytunk, mert egyszerűen nem jutott nekik hely.

Kapus:

Ben Foster (angol, Birmingham City): Az angol válogatott Franciaország elleni veresége akár meg is viselhette volna a kapust, aki végigvédte a Wembley-ben játszott mérkőzést, de nem így történt, és ezt a Chelsea bánta. Foster ugyanis a hétvégi bajnokin fantasztikusan védett, és nagy szerepe volt abban, hogy a birminghamiek legyőzték a listavezetőt.

Hátvédek:

Glen Johnson (angol, Liverpool): A Vörösök szakvezetője, Roy Hodgson az utóbbi hetekben mellőzte a válogatott jobbhátvédet, és az újságok már arról írtak, hogy Johnson távozni szeretne. Ehhez képest a bekk a kezdő tizenegyben szerepelt a West Ham United ellen, és egy góllal nyomatékosította, hogy lehet rá számítani.

Christian Terlizzi (olasz, Catania): A szicíliai együttes igazi kiesési rangadót játszott a Bari ellen, és sikerült is legyőznie a sereghajtót, köszönhetően a középhátvéd Terlizzi fejesének. Ezzel a három ponttal a gárda biztosította a helyét a Serie A középmezőnyében.

Diego Colotto (argentin, Deportivo): A galíciai együttes ebben a szezonban nem nyújt valami gólerős játékot, a csapat 11 forduló alatt mindössze nyolc találatot ért el. Hétvégén a kék-fehéreknek a Málaga ellen azonban háromszor is sikerült betalálniuk, az egyik gólt a középhátvéd Colotto fejelte.

Patrice Evra (francia, Manchester United): A francia balhátvéd manchesteri karrierje során 146 bajnokin mindössze egyetlen gólt szerzett, így aztán mindenkit váratlanul ért, hogy a Wigan Athletic ellen ő fejelte a MU vezető gólját. A megszokott stabil teljesítmény mellett ez emelte ki őt a mezőnyből.

Középpályások:

Morten Gamst Pedersen (norvég, Blackburn Rovers): A pazar rugótechnikával rendelkező szélső kiváló hetet zárt. Szerdán a válogatott színeiben góllal járult hozzá az Írország elleni, idegenbeli győzelemhez, majd vasárnap ő érte elé klubja mindkét találatát az Aston Villa ellen.

Marek Hamsík (szlovák, Napoli): A nápolyi együttes remekül szerepel ebben az idényben, hiszen 13 forduló után a harmadik helyen áll a bajnokságban. A Bologna ellen fölényes győzelmet aratott a csapat, a diadalból Hamsík két góllal vette ki a részét.

Arturo Vidal (chilei, Bayer Leverkusen): A sokoldalú játékos, aki megfordult már jobb- és balhátvédként is csapataiban, a múlt héten a középpályán villogott. A válogatottban gólt szerzett Uruguay ellen Marcelo Bielsa szövetségi kapitány búcsúmeccsén, majd a Bayern München elleni rangadón magabiztosan értékesített egy tizenegyest.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak világsztárja a válogatottban nem tudott betalálni a spanyolok ellen, igaz, ez nem rajta múlott, hiszen fantasztikus gólját a játékvezető tévesen érvénytelenítette. Cristiano Ronaldo az Athletic Bilbao elleni bajnokin kárpótolta magát egy mesterhármassal.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, Barcelona): A katalánok támadója egészen elképesztő formában futballozik az utóbbi időben. Szerdán még Katarban lépett pályára, és győztes gólt ért el a brazilok elleni barátságos, ám hatalmas presztízsű mérkőzésen, majd a Barca színeiben lőtt egy mesterhármast az Almería ellen.

Raúl (spanyol, Schalke 04): A gelsenkircheniek a nyáron némileg váratlanul szerezték meg a Realtól a veterán támadót, aki lassan a Bundesligában is kezd játékba lendülni. Szombaton például mesterhármast vágott a Werder Bremen ellen, és a harmadik találatát a rá jellemző módon egy laza löbböléssel érte el.

www.global-soccer.eu