Pofont kapott a Porschétől az Audi

Vágólapra másolva!
Az Audival szemben a Porsche kapta a vezető fejlesztői szerepet a Volkswagen-konszernen belül.
Vágólapra másolva!

Erősen lobbiztak a Volkswagen-csoporton belül az Audi vezetői azért, hogy a négykarikás márka kapjon vezető szerepet a fejlesztések területén. Sportkocsikat és luxusszedánokat is készített volna az Audi, a feladot azonban végül a friss szerzemény Porsche kapta.

A Porschénél tartottak attól, hogy a márka esetleg háttérbe szorul a konszernen belül, a mostani döntés után fellélegezhetnek a vezetők. Rugalmas platformot kell fejlesztenie a stuttgartiaknak, amelyre a Porsche Panamera utódja és új Bentleyk is épülnek, illetve feladat egy olyan padlólemez kifejlesztése is, amelyre középmotoros Porsche, Audi és Lamborghini sportkocsik épülhetnek.

Eredetileg azt tervezte a Volkswagen, hogy valamelyik házon belül fejlesztett platformját adja át a Porschének. A sportkocsigyártó köszönettel visszautasította a lehetőséget, attól tartva, hogy az idegen padlólemez nem felel meg szigorú követelményeinek. Új feladatait nagyon komolyan veszi a Porsche, jelentős bővítést hajt végre weissachi bázisán, például szélcsatornával is bővül a létesítmény.