Vágólapra másolva!
Hétfő este végig a pályán volt Vadócz Krisztián, a Valencia otthonában bravúros 3-3-as döntetlent játszó Osasuna labdarúgócsapatának magyar válogatott labdarúgója. A középpályás a spanyol bajnokin csapata egyik legjobbjának bizonyult, pedig a múlt héten úgy beállt a dereka, hogy csak járókerettel és bottal tudott közlekedni, így több edzést is kihagyott. Vadócz vasárnap Pintér Ádám csapata ellen léphet pályára, majd egy romantikus téli nyaralásra utazik feleségével.

Az Osasuna kétszer is kétgólos hátrányból állt fel, és játszott végül 3-3-as döntetlent a Valenciával a spanyol labdarúgó-bajnokság tizenötödik fordulójának a hétfő esti zárómérkőzésén.

"A meccs előtt is elfogadtuk volna az egy pontot, mert eddig nem arról voltunk híresek, hogy megnyerjük az idegenbeli mérkőzéseinket, pláne nem a Valencia otthonában, amely üldözi a Barcelona, Real Madrid kettőst" - mondta az [origo]-nak Vadócz Krisztián, az Osasuna magyar középpályása.

"A szünetben 3-1-es állásnál az edzőnk, José Antonio Camacho a maga karakteres stílusában próbált meg minket fanatizálni, mondta, hogy ébredjünk fel, nem kaphatunk több olyan óvodás gólt, mint az első félidőben. A Valencia is azt hitte, hogy majd kitöm bennünket, de szerencsére nem így alakult, támadóbb felfogásban játszottunk a szünet után, és ez bejött. Sőt, a 93. percben még a győzelmet is megszerezhettük volna, ezzel együtt elégedettek lehetünk az egy ponttal" - nyilatkozta Vadócz, aki az Osasuna egyik legjobbja volt a hétfői meccsen.

A meccs összefoglalója:

"Kaptam a meccs után egy bravót az edzőmtől, és a csapattársaim is gratuláltak, szerintem is jól ment a játék, pedig egy hete még nem gondoltam volna, hogy játszhatok majd a Valencia ellen. Múlt hétfőn ugyanis beállt a derekam. Nem csináltam semmit, szabadnapot kaptunk, itthon voltam és egy rossz mozdulat után jött a baj, pedig még nem vagyok abban a korban, hogy figyelnem kelljen minden mozdulatomra. Utána két napig járókerettel és bottal tudtam csak járni, több edzést is kihagytam, de szerencsére a hét második felében már tudtam edzeni."

Az Osasuna legközelebb vasárnap Pintér Ádám csapatát, a Zaragozát fogadja. "Beszélni nem fogok előtte Ádámmal, csak sms-t írok majd neki, nehogy a telefonhívásból bundagyanú legyen, ma már minden apró részletre figyelni kell" - mondta Vadócz, aki - a csapat többi tagjával együtt - december 21. és 27. között kap egy kis pihenőt, de nem jön haza az ünnepekre, hanem feleségével elutazik egy rövidebb nyaralásra.

Az Osasuna január másodikán már a Sevilla otthonában játszik bajnokit.