Kóstold meg a világot!

Vágólapra másolva!
Idén tizedszerre emlékezhetünk meg december 18-án a kivándorlók napjáról. Az ENSZ 1990-ben fogadta el a bevándorlók jogairól szóló határozatot, s rá tíz évre nevezték ki ezt a napot az Emigránsok Nemzetközi Napjává. Mi a Tűzraktérben ismerkedhetünk a Magyarországon élő idegenek kultúrájával, s itt karácsonyi adományozásra is lehetőségünk van.
Vágólapra másolva!

A Távol az Otthontól Közhasznú Alapítvány szervezésében Feel the world - Kóstold meg a világot! néven egész napos programsorozat keretében ismerkedhetünk meg azzal a változatos világgal, amit a hazánkba érkezők mutathatnak meg nekünk. Ha ellátogatunk a Tűzraktérbe, megtapasztalhatjuk, hogy nem kell feltétlenül útnak indulnunk ahhoz, hogy idegen kultúrákkal ismerkedjünk, ugyanis Magyarország is egyre színesebb arcát mutathatja. Bár a magyarországi menekültügyi helyzet nem a legrózsásabb, ezen a napon mindenki ünnepel, és a rendezvény is a legvidámabb arcát mutatja mindannak, amit egy multikulturális társadalom jelenthet.

A színpadi produkciók keretében láthatunk orosz néptáncot, koreai harcművészeti bemutatót, hastáncot vagy éppen kínai dalokat, de belekósólhatunk az ír népzenébe és az arab versek mesés világába is. Folyamatosak lesznek a migrácival kapcsolatos dokumentumfilm vetítések, s megtekinthetjük a Márai Sándor naplója alapján készült Az Emigráns című filmet is - a vetítés után lehetőség lesz az alkotókkal való beszélgetésre is. Izgalmasnak ígérkezik a Szociopoly nevű társasjáték, aminek keretében kipróbálhatjuk, hogyan is lehet megélni a tartósan munkanélküliek számára elérhető juttatásokból, szociális segélyből, s szembesülhetünk vele, mire is elég a GYES.

A gyerekeket sem érdemes otthon hagyni, hisz külön programként ők karácsonyi üdvözlőlapokat készíthetnek, s egyéb kézműves foglalkozásokba is csatlakozhatnak. A karácsonyi adománygyűjtés keretében a nehéz sorsú menekülteken igyekeznek segíteni a szervezők. A programok ingyenesek.