Vágólapra másolva!
Jean Pascal szerint ő hozta ki a maximumot Bernard Hopkinsból a döntetlenre végződött bokszmeccsen. A szakértők állítják: a kihívó elverte Pascalt a félnehézsúlyú címmeccsen, a kanadai viszont úgy gondolja, jobban meg kellett volna verni őt ahhoz, hogy elveszítse az övet.

Óriási visszhangot kavart a december 17-i, Jean Pascal és Bernard Hopkins között megrendezett félnehézsúlyú világbajnoki mérkőzés, amely ugyan döntetlennel ért véget, de legtöbben úgy vélik, a 45 éves kihívó egyértelműen többet nyújtott, mint a világbajnok.

Pascal persze cáfolja ezt a megállapítást: "Jó kis meccset vívtunk. Szerintem ez volt az első alkalom, hogy Bernard Hopkins egy igazán izgalmas mérkőzést bokszolt, hiszen köztudott róla, hogy igen unalmassá teszi a meccseit. Én hoztam ki belőle ezt a jó mérkőzést."

Legközelebb nem hagy kételyeket senkiben a címvédő: "Teljesen úgy gondolom, eleget tettem a győzelemért, emellett én vagyok a világbajnok. Voltak szoros menetek, amiket normál esetben a címvédőnek szokás adni. Egyértelműen meg kell verni a világbajnokot, ha valaki a címét akarja. Úgy gondolom tehát, hogy a győzelem engem illet. A pontozók viszont másképp döntöttek. Ez csupán haladék. Legközelebb keményebb leszek és úgy fogom befejezni a meccset, hogy senkiben ne maradjanak kétségek."

Pascal arra is kitért, hogy Hopkinsnak, vagy Chad Dawsonnak ad-e visszavágót: "Chad Dawsonnak kellene következni. Hopkins pedig később jöhet ismét. De most nem gondolok erre, egyelőre a családomra kívánok koncentrálni. Tehát, ha Chad Dawson lesz az, hát rendben. Ha pedig Bernard Hopkins, azt is izgatottan várom. Szívesen összecsapok Hopkinsszal Amerikában, amennyiben képes 16 600 emberrel megtölteni egy csarnokot, ahogy én tettem Quebecben. Ebben viszont kételkedem."

Profiboksz.hu