Jelentősen nőtt a kiskereskedelmi forgalom karácsony előtt

Vágólapra másolva!
A válság előtti időket idézte a karácsonyi kiskereskedelmi forgalom az ünnep hetében az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint.
Vágólapra másolva!

Jelentősen nőtt a boltok forgalma aranyvasárnap és december 24. között, a válság előtti hangulatot idézték a vásárlások - mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. A karácsonyi forgalom idei növekedését az OKSZ szerint alátámasztja a kiskereskedelem harmadik negyedévi bővülése, ami megtörte a 2007 óta tartó folyamatos visszaesést. Pontos statisztikai adatok azonban csak a jövő év elején lesznek.

Iglódi-Csató Judit, a Tesco Globál Áruházak Zrt. kommunikációs igazgatója ugyancsak arról számolt be, hogy szeptembertől folyamatosan nőtt a forgalmuk, úgy tűnik, magára talál a kiskereskedelem. Hozzáfűzte: bár az idén többet költöttek az emberek, mint tavaly, karácsonyi forgalmuk még nem érte el a válság előtti szintet.

Koricsánszky Dóra, a Media Markt kommunikációs menedzsere elmondta: a második félévtől javuló fogyasztói bizalmi indexre alapozva ők is jó eredményeket vártak a karácsonyi szezontól, és várakozásuk be is igazolódott. Az ünnepi forgalom meghaladta a 2009-es hasonló időszakit, és néhány árucsoportban - LCD és plazmatelevíziók, notebookok, netbookok, játékkonzolok - kétszámjegyű növekedést realizáltak az áruházak.