A világ tíz legjobb szállodája

Vágólapra másolva!
Képzeljük el, hogy megérkezünk egy inkább palotára, mint szállodára hasonlító épületbe, feszített víztükrű csillogó medencék mellett sétálunk el a szobánkig, amely burmai tikfa burkolat és díszes fafaragások díszítenek. Az igazi döbbenet és csodálkozás viszont csak akkor következik, amikor kilépünk a szobához tartozó hatalmas teraszra, ahonnan a távolban a Tadzs Mahal látszik. Nagyjából ilyen élményre számíthat, aki kifizeti a közel 900 dolláros árat egy éjszakáért a festői szépségű Oberoi Amarvilas hotelben az indiai Agrában. 
Vágólapra másolva!

Az említett szálloda szerepel a világ legjobb szállodáit összegyűjtő 25-ös listán, amelyet a Travel and Leisure magazin tesz közzé minden év elején. Az idei listán is a lap által a világ legjobbjainak tartott szállodái szerepelnek New Yorktól Új-Zélandig, mi a tíz legjobbat mutatjuk be.

Oberoi Vanyavilas, Radzsasztán, India

Forrás: AFP

A szállodában 25 lakosztályban és ugyanennyi, minden luxussal felszerelt sátorban is lakhatnak a vendégek. A hotel egy húszhektáros területen fekszik, közvetlenül a Ranthambore Nemzeti park szomszédságában, amely azon kevés helyek egyike a világon, ahol még láthatunk tigriseket eredeti élőhelyükön. A szállodában étterem és bár is a tehetős vendégek rendelkezésére áll. Egy éjszakáért 885 dollárt kell fizetni.

Triple Creek Ranch, Darby, Montana, Egyesült Államok

Több ezer hektárnyi területen fekszik a szálloda, ahová kizárólag felnőtt vendégeket várnak. A hotelben 30 szoba, 3 lakosztály, bár és étterem áll a vendégek rendelkezésére. A szobák különlegessége, hogy mindegyikben hatalmas fürdőkád és fatüzelésű kandalló is van. A szálloda közelében található Bitterroot-völgyben remek madárles-túrák tehetők, sőt kis szerencsével farkast és medvét is lehet látni. A Triple Creek Ranchen a legolcsóbb szoba 750 dollárba kerül.

Fairmont Mara Safari Club, Masai Mara Nemzeti Park, Kenya

A Mara-folyó egy holtága mellett fekvő szállodában 50 teljesen felújított luxussátor várja a szafarira érkező utazókat, akik nemcsak egyszerű vadlesre indulhatnak a szálloda szervezésében, hanem például hőlégbalonnal is felfedezhetik a nemzeti parkot, ahol több mint 70 faj figyelhető meg. A szállodában 51 lakosztály is található, mindegyik szabadtéri zuhanyzóval és hatalmas, folyóra néző terasszal van ellátva. A szállodában egy lakosztályért 429 dollárt kell fizetnünk egy éjszakáért, igaz ebben az árban két dzsipes túra is benne foglaltatik.

San Ysidro Ranch, Santa Barbara, Kalifornia, Egyesült Államok

Az 500 hektárnyi területen fekvő szállodában összesen 90 vendég számára van hely. A szobákat és az éttermeket nemrégiben újították fel, és a hotel kiegészült egy borospincével is. A hotel nyolc szobával és 13 lakosztállyal várja a vendégeket, és különlegesség, hogy az 1930-as alapítás óta szeretettel várják a háziállatokat is, mivel az alapító tulajdonos tacskói szabadon lófrálhattak az épületben. A kutyák ételt, italt, játékokat kapnak a személyzettől, sőt kutyamasszázs is van. Egy szoba 650 dollárba kerül éjszakánként.

Oberoi Amarvilas, Agra, India

A szálloda tervezőit a mogul építészeti emlékek ihlették, amelyek egyébként egész India kulturális emlékeit meghatározzák. A szálloda elképesztő helyen van, szobáiból a Tadzs Mahalra nyílik kilátás, az épület belső udvarain pedig szökőkutak és szövevényes pavilonok sorakoznak. A szálloda 95 szobával, hét lakosztállyal várja vendégeik, akik egy bárban és két étteremben fogyaszthatnak. A legolcsóbb szoba ára 895 dollár.

Nisbet Plantation Beach Club, Nevis, Karib-térség

Ez a karibi szigetvilág egyetlen olyan szállodája, amely egy 18. századi ültetvény kúriájában kapott helyet közvetlenül a tengerparton. A szállodában 14 szoba, 22 lakosztály, 3 étterem és 2 bár kapott helyett, természetesen az egyéb kényelmi szolgáltatások sem maradhatnak el. A szoba ára 656 dollárba kerül és más szállodákkal ellentétben az árban a reggeli mellett a vacsora és egy délutáni tea is szerepel.

The Peninsula, Bangkok, Thaiföld

Ez Bangkok egyik legizgalmasabb szállodája, közvetlenül a Chao Praya folyó partján áll, itt található a város egyik legjobb étterme, és a szállodában egy egyedülálló, háromszintes spaközpont is várja a kényeztetésre vágyó utazókat. Aki megteheti, foglaljon Grand Deluxe szobát, amelyhez nappali, már-már felfoghatatlan méretű ágy tartozik, de az igazi extra a szoba sarkában lévő V alakú ablakrész, ahonnan hihetetlen látvánnyal tárul a vendég elé Bangkok. A legolcsóbb szoba 435 dollárba kerül.

Palazzo Sasso, Ravello, Olaszország

Forrás: AFP

A tengerparton álló szálloda épülete egy 12. századi palota 43 szobával. A hotel extra szolgáltatása az étterem, amelyet két Michelin-csillaggal tüntettek ki. A szobák mindegyik a tengerre néz. Egy szoba 444 dollárba kerül reggelivel egy éjszakára.

Domaine des Hauts de Loire, Onzain, Franciaország

Forrás: --

A 32 szobával rendelkező egykori vadászkastély 178 hektárnyi erdős területen fekszik festői környezetben Blois és Amboise városok között. A Loire-menti kastélyokhoz remek kirándulásokat lehet tenni. Egy szoba a kastélyban 182 dollárért foglalható.