Tizenkilenc embert mészároltak le egy nigériai keresztény faluban

Vágólapra másolva!
Lőfegyverrel és bozótvágó késekkel felfegyverzett támadók 19 embert öltek meg egy nagyobbrészt keresztények lakta faluban Nigéria középső részén kedden - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

Folytatódnak az etnikai villongások Nigériában a keresztények és a muzulmánok között, kedden a Jos városától mintegy 30 kilométerre fekvő Kuru településen történt vérengzés.

A falubeliek szerint három fegyveres férfi éjfél körül behatolt három lakóházba. A bent lévőket kituszkolták onnan, majd bozótvágó késekkel lekaszabolták őket, az épületeket pedig felgyújtották. A támadásban a hírek szerint 19 ember - köztük nők és gyerekek - meghaltak, és legalább hárman megsebesültek. A BBC írása szerint a támadás után nem voltak letartóztatások, és a támadók kilétét sem állapították meg.

Nem sokkal a Kuruban történt mészárlás után egy másik, ugyancsak jobbára keresztények lakta faluban történtek erőszakos cselekmények: két ember meghalt, három ház és három motorbicikli leégett.

A nigériai vezetés katonai alakulatokat küldött a térségbe, hogy véget vessen az etnikai indíttatású erőszaknak. A BBC tudósítása szerint az erőszaksorozat pénteken kezdődött, amikor egy eltévedt buszra támadtak Josnál, amely egy muzulmán násznépet szállított.