Áradások várhatók Angliában is

Vágólapra másolva!
A helyi meteorológusok kiadós esőzéseket jeleztek előre a hétvégére a Brit-szigetek térségébe. Helyenként akár 150 milliméter eső is hullhat.
Vágólapra másolva!

Az Atlanti-óceán felett, a Brit-szigetektől északnyugatra, egy több-középponttal rendelkező alacsony nyomású rendszer örvénylik. A hozzá kapcsolódó frontrendszer, a hétvégén éri el a szigetországot és várhatóan kiadós esőzéseket okoz majd a térségében.

Jay Wynnenek, a helyi meteorológiai szolgálat munkatársának tájékoztatása szerint, a hétvégén lehulló csapadék mennyisége átlagosan 50-75 milliméter körül alakul majd, de lesznek olyan területek, ahol akár 100-150 milliméter eső is hullhat a két nap alatt.

A hétvégi esőzések miatt áradások várhatók Walesben, Délnyugat-Angliában, Északkelet-Angliában és az ország középső területein.

Az áradások miatt, a térségben várhatóan a közlekedés is lelassul majd. A vasúti közlekedést választókat már tájékoztatták, hogy a jövő hét elején, a Londont és Swanseat összekötő vasútvonalon várhatóan hosszabb késésekre, és esetleg járatkimaradásokra is számítani kell az esős időjárás miatt.

A jelenlegi számítások szerint, a csapadékos hétvége után, jövő héten már szárazabb, naposabb, de hidegebb idő várható a szigetországban.