Vágólapra másolva!
A jelenlegi  ügyvezető David Chung váltja az Óceániai Labdarúgó Szövetség (OFC) elnöki posztján Reynald Temariit, akit az etikai szabályok megsértéséért egyéves eltiltással büntetett tavaly novemberben a nemzetközi szövetség (FIFA). A megbízatása 2014-ig szól.

A malajziai származású, pápua új-guineai Chungot ellenszavazat nélkül választották meg a szervezet szamoai kongresszusán, miután a másik két jelölt, az új-zélandi Frank van Hattum és Fred de Jong a voksolás előtt visszalépett.

A 46 éves Chung - aki a tisztség betöltésével automatikusan a FIFA egyik alelnöke lesz - azonnal leszögezte, hogy a régió támogatja Joseph Blatter FIFA-elnök újraválasztását. A 74 éves svájci sportvezető egyébként személyesen jelen volt a Pago Pagó-i szavazáson.

Temariit és a FIFA végrehajtó bizottságának egy másik tagját, a nigériai Amos Adamut azért tiltották el, mert - a Sunday Times "lebuktató" akciójában - pénzt kértek cserébe azért, hogy a 2018-as, illetve 2022-es vb helyszínének kiválasztásakor az adott országra voksoljanak.