Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Victoria államot is elérte az áradás keddre, több települést térdig érő víz árasztott el, a 14 ezer lakosú Horsham városát pedig kettészelte egy kiáradt folyó. A helyi hatóságok egy nyolcéves kisfiút keresnek, akit magával ragadott az ár.
Vágólapra másolva!

Queensland és Új-Dél-Wales után Victoria államot is elérte a hetek óta tartó ausztráliai árvíz. Az esőzések miatt folyamatosan emelkedik a folyók vízszintje, a Victoria állambeli Horsham városában ki is áradt a Wimmera-folyó, és kettévágta a 14 ezer lakosú települést.

A víz mintegy ötszáz házat körbe vett, több mint 3500 embert kellett kitelepíteni, és sok helyen akadozik az áramszolgáltatás is. Az ország déli részén lévő Shepparton városának közelében keresnek egy 8 éves kisfiút, aki eltűnt a hirtelen megemelkedett vízben, még hétfőn. A gyerek után csónakokkal és helikopterekkel is kutatnak, eddig eredménytelenül.

A korábban még csak Queenslandet és Új-Dél-Walest sújtó csapás 30 halálos áldozatot követelt. Valószínűleg ez lesz az ország történetének legnagyobb kárt okozó természeti katasztrófája.

Julia Gillard miniszterelnök elmondta, hogy az áradások Ausztrália hét állama közül már ötben okoztak pusztításokat és eddig több mint harminc ember halálát okozták. A kormányfő arra is kérte a nagyvállalatokat: segítsenek a helyreállítási munkákban.

Az [origo] korábban Brisbane-ben élő magyarokkal beszélt (erről itt olvashat bővebben), akik elmondták, hogy a hatóságok hatalmas pusztításra készülnek az áradások miatt, a helyieket hazaküldték a munkából és a homokzsákokra is várni kell.