Húszmilliós büntetés miatt fordult bírósághoz a Tv2

Vágólapra másolva!
Az Édesnégyes trágár és erotikus jelenetei miatt közel százmilliós büntetést kapott a Tv2, még a korábbi médiatörvény alapján. Ebből az első, húszmilliós tétel miatt bírósághoz fordult a csatorna.
Vágólapra másolva!

A Médiatanács 2010. november 10-én hozott határozatával szemben fordult bírósághoz a Tv2: a médiahatóság az Édesnégyes című párkereső valóságshow erotikus jelenetei miatt büntette a csatornát, mivel a korábbi médiatörvény rendelkezései alapján megállapította, hogy a 2010. augusztus 30-i, szeptember 1-jei, és a szeptember 3-i adások megsértették a törvény kiskorúak védelmére vonatkozó részeit.

A Médiatanács először 19 millió 235 ezer forint kötbérbüntetést szabott ki a műsorszolgáltatónak. A kiszabott büntetéssel szemben a Tv2 a december végén keresetet nyújtott be a Fővárosi Bíróság felé - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az [origo] megkeresésére. A Médiatanács a keresetet és az arra adott nyilatkozatot a Fővárosi Bíróságnak továbbította, a tárgyalás napját még nem tűzték ki.

Kérdésünkre a Tv2 részéről megerősítették, hogy valóban megtámadják a döntést, de bővebben nem kívánták kommentálni az értesülést. Az NMHH nem tud arról, hogy a Tv2 az Édesnégyes-ért kapott büntetés további részét is vitatja-e. A műsorról és rekordösszegű büntetésről itt írtunk korábban.