Februártól ismét Kolontáron járhatnak iskolába a kisdiákok

Vágólapra másolva!
Februrártól újra Kolontáron tanulhatnak a helyi kisdiákok, akik a vörösiszap-katasztrófa miatt október óta Ajkára járnak iskolába. Az épületet adományraktárnak használták a tragédia után.
Vágólapra másolva!

Febuártól ismét működik a kolontári általános iskola, ahová csak alsó tagozatosok járnak. Az épületet a vörösiszap-katasztrófa után adományraktárnak használták, és onnan látták el a kármentesítésben résztvevőket. Az iskola belsejének felújítása a jövő héten fejeződik be, a külsején tavasszal kezdődnek a munkálatok.

A tizenhat diák és két tanítónőjük az ajkai Borsos Miklós Általános Iskola Eötvös-épületében folytatta a tanévet kilencnapos kényszerszünet után. A tanulók létszáma azóta csökkent: közülük hárman a szüleikkel albérletben élnek a katasztrófa óta, őket átmenetileg másik iskolába íratták.

Az iskola igazgatója, Soháné Csóka Zita elmondta, hogy rengeteg adományt kaptak: számítógépet, tanszert, játékot és pénzt is felajánlottak nekik. A gyerekeket kirándulni is elvitték, legutóbb egyhetes lengyelországi sítáborozáson voltak egy vállalkozó jóvoltából.