Összefog a Brokernet a CIG Pannóniával

Vágólapra másolva!
A termékfejlesztés, az értékesítés, és az üzleti érdekek összehangolásában működik együtt a jövőben a Brokernet Csoport és a CIG Pannónia Életbiztosító.  
Vágólapra másolva!

Stratégiai megállapodást írt alá a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Brokernet Csoport - közölte a CIG. A felek három területre koncentrálnak: közös innováció és termékfejlesztés, az értékesítés volumenének növelése és minőségének további javítása, valamint az üzleti érdekek és a tulajdonosi érdekeltség hosszú távon való fenntartása, összehangolása. A két cég közös eredménynek valamint felelősségnek tekinti, hogy előmozdítsák a pénzügyi ismeretek terjedését, az öngondoskodás jelentőségének felismerését, a modern pénzügyi szemléletű gondolkodás megerősítését Magyarországon és a régióban.

A Pannónia Életbiztosító üzleti sikerének egyik kulcsa az ügyféligényeken alapuló innovatív termékek bevezetése és ezek hatékony értékesítése. A megállapodás értelmében az új módozatok tervezésekor és a termékfejlesztés során támaszkodik a biztosító a Brokernet Csoport javaslataira. A felek közös célnak tekintik, hogy - az ügyfelek szempontjait kiemelten szem előtt tartva - a hosszú távú életbiztosítási szerződések rendszeres éves díja ne csökkenjen a szerződések élettartama alatt.

A megállapodás szerint a Brokernet tulajdonosai és menedzsmentje hosszú távon a CIGPANNONIA részvények megközelítően 10 százalékát birtokolják. Ezért már meglévő részvények kerülnek átadásra piaci áron. A befektetői bizalom erősítése érdekében a Brokernet Csoport tulajdonosai vállalják, hogy az együttműködés ideje alatt legfeljebb annyi részvényt értékesítenek, amennyit a társaság tulajdonosainak a tőzsdei bevezetés kapcsán tett értékesítési korlátozása megenged, azaz a bevezetéstől számított egy éven belül 15 százalék és a következő egy évben további 15 százalék adható el. A megállapodás alapján a Brokernet Csoport egy tagot delegálhat a CIG Pannónia felügyelő bizottságába.