Várhatóan a szolgálaton kívüli rendőröknek is fizetni kell a BKV-n

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közgyűlés jogi bizottsága támogatja azt a javaslatot, hogy a szolgálaton kívüli budapesti rendőrök is fizessenek a BKV-járatokon való utazásért. A Közgyűlés szerdán dönthet erről.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés azért tűzi napirendre a február óta díjmentességet biztosító rendelet módosítását, mert a BKV és a rendőrség nem tudott megállapodni abban, ki fizesse a szolgáltatás után járó általános forgalmi adót. Jelenleg a szolgálatban lévő és a szolgálaton kívüli rendőrök is ingyen utazhatnak a BKV járművein.

A járművek ingyenes igénybevételének lehetőségéről január 12-én döntött a Fővárosi Közgyűlés. A február elsején hatályba lépett rendelet előírta, hogy az ingyenességgel kapcsolatos áfamegtérítésről egyezzen meg a BKV az Országos, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal. Mivel az adóvonzatokról nem tudtak megállapodni, az előterjesztő az önkormányzat honlapján közölt javaslat szerint a közgyűlés e heti ülésén azt kezdeményezi, hogy vonják vissza a kedvezményt. A jogi bizottság támogatja a javaslatot. Az új szabályozás várhatóan április elsejétől lép hatályba.