Vágólapra másolva!
Egy szurkoló meghalt, több megsebesült az argentin labdarúgó-bajnokság Vélez Sársfield-San Lorenzo mérkőzésén, miután a Buenos Airesben rendezett összecsapáson a vendégdrukkerek botrányt provokáltak, rakétával lőtték meg a hazaiak kapusát és beszakították a pályát elválasztó kerítést. A találkozó félbeszakadt.

Félbeszakadt az argentin labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzése, miután a Vélez Sársfield otthonába látogató San Lorenzo szurkolói botrányt provokáltak. A találkozó előtt a mintegy 160 vendégszurkoló összecsapott a rendőrökkel, a verekedés során egy drukker szívroham következtében életét vesztette - más források szerint azonban az egyik rendőr lova rúgta halálra.

A botrány a Buenos Aires-i Amalfitani-stadionban folytatódott, a huligánok előbb rakétával meglőtték a hazaiak kapusát, majd beszakították a pályát övező kerítést. Sergio Pezzota játékvezető a biztonság hiányára hivatkozva félbeszakította az összecsapást.

A magas kockázatúnak tartott mérkőzésre való tekintettel az argentin szövetség korábban úgy határozott, hogy a vendégszurkolókat eltiltja a mérkőzéstől, ám éppen a két klubelnök személyes kérésére megváltoztatta álláspontját.

"Minden bizonnyal hibáztunk" - nyilatkozta összetörten a történtek után Fernando Raffaini, a Vélez elnöke.


Majdnem napra pontosan három évvel ezelőtt hasonló összecsapások történtek a két szurkolótábor között: akkor egy mérkőzésre tartó 21 éves Vélez-szurkolót lőttek le, miután ez kiderült, a társak ledöntötték a kerítést, elözönlötték a pályát, a mérkőzést akkor szintén félbe kellett szakítani.