Körbeevezhető szobrok nőnek a Városliget taván

Vágólapra másolva!
Art on Lake című kiállítás nyílik a Városligeti-tavon május végétől. A Szépművészeti Múzeum által rendezett víziszobor-kiállításon tizennégy ország huszonhat művésze állít ki. A magyar EU-elnökséghez kapcsolódó eseményt 80 millió forinttal támogatta a magyar állam.
Vágólapra másolva!

Art on Lake, azaz Művészet a tavon címmel rendeznek különleges kiállítást a Városligetben: kortárs uniós művészek szobrait állítják majd ki a Szépművészeti Múzeum által rendezett tárlaton, május végétől szeptember elejéig.

Tizennégy ország huszonhat művésze mutatkozik be a rendhagyó, víziszobor-kiállításon - hangzott el az eseményt beharangozó tájékoztatón. A magyar EU-elnökséghez kapcsolódó eseményen az érdeklődők május végétől megismerhetik a megújult Városligeti-tavat, a képzőművészeti alkotásokat akár körbe is lehet majd csónakázni, de a partról is lehet nézni őket - mondta Baán László, a Szépművészeti főigazgatója.

Nem ez az első ilyen rendezvény a tavon, tíz éve, a millenium tiszteletére már rendeztek hasonló vízi tárlatot, de akkor csak hazai művészek állították ki szobraikat.

A magyar állam 80 millió forinttal járult hozzá a május 24-e és szeptember 4-e között megrendezendő tárlathoz, de szponzorok is segítették a projekt megvalósulását- mondta Baán László.

Bővebb információ az artonlake.hu honlapon található.