Vágólapra másolva!
Két év után visszatérhet az osztrák Hypo nőikézilabda-csapatának kispadjára Németh András, aki 2007 és 2009 között már irányította az együttest, jelenleg pedig Vácott dolgozik. Információnk szerint a szakember Bécsben már tárgyalt a klub vezetőivel.

Az [origo] információja szerint ismét tárgyalást kezdett a Hypo nőikézilabda-csapata korábbi edzőjével, Németh Andrással, hogy a 2007-2009 közötti időszak után ismét vállalja el az osztrák együttes szakmai irányítását, esetleg menedzselését.

Úgy tudjuk, a jelenleg Vácott dolgozó szakember Bécsben már találkozott és beszélgetett a vezetőkkel az elképzelésekről, ám ezt a tényt se megerősíteni, se megcáfolni nem kívánta.

"Istenigazából nem tudok mit mondani, még semmi sem biztos. Folynak a jövőbeli egyeztetések a Vácnál, megpróbáljuk megmenteni a csapatot. Ha nem sikerül, akkor természetesen meg kell majd vizsgálni a további lehetőségeket" - mondta a szakember az [origo]-nak.

A hírrel kapcsolatban megkerestük Dieter Heger klubmenedzsert, aki nem kívánta kommentálni az értesülést. "Nagyon sok pletyka kering a kézilabda világában. Jelenleg olyan helyzetben vagyunk, hogy tervezzük a következő szezon játékoskeretét, keressük az edzőt, azaz lehetnek változások. De bámilyen új fejleményről akkor beszélhetek, ha az megerősített és szerződéshez köthető" - nyilatkozta a Hypo sportvezetője.

Németh András 1953. augusztus 12-én született Budapesten. Játékosként szerepelt az Úttörőstadion, a III. Ker. TTVE, a Szondi SE, a Tatai Rákóczi és az FTC színeiben, játszott az ifjúsági válogatottban.

Edzőként korábban a Ferencváros ifjúsági és felnőtt férfi, a Bp. Építők női, az Újpesti Dózsa férfi, a III. Kerületi TTVE és annak jogutódja, a Gödöllői SC együttesénél dolgozott, 1992 és 2007 között az FTC női csapatának szakmai munkáját vezette.

A zöld-fehérek vele 1994-ben KEK-, 2002-ben BL-döntőig jutottak, 2006-ban pedig megnyerték az EHF-kupát. Hatszor nyert magyar bajnokságot, hétszer pedig Magyar Kupát.

Kétszer dolgozott szövetségi kapitányként, először 1998-ban rövid időn keresztül, az Európa-bajnoki selejtezők idején, majd 2005-2008 között, mindkétszer Zsiga Gyulával közösen.

2007 és 2009 között az osztrák Hypót irányította, két éve tért vissza a Vác kispadjára.