Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes bejutott a nyolcaddöntőbe a 220 ezer dollár összdíjazású salakpályás marbellai tenisztornán, miután kedden két játszmában győzött a svéd Johanna Larsson ellen. Következő ellenfele az orosz Szvetlana Kuznyecova lesz, akit még soha nem győzött le.

Eredmény:
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay Ágnes-Johanna Larsson (svéd) 6:1, 6:1

Szávay mindössze 58 perc alatt ütötte le a pályáról riválisát. Az első játszmában 1:1 után a magyar teniszező sorozatban tíz gémet nyert. "Nagyon jól ment a játék, és bár a végén egy kissé fújni kezdett a szél, ez nem nagyon zavart. Az ellenfelem meglehetősen sokat rontott, de nem ezen múlt a meccs sorsa. Sok labdát felpörgettem a fonákjára, aztán letámadtam" - nyilatkozta Szávay az MTI-nek.

A magyar játékos a meccs után csak annyit tudott, hogy a Szvetlana Kuznyecova (orosz, 2.)-Mona Barthel (német) párharc győztesével játszik majd a nyolcaddöntőben, akkor azt mondta, hogy kifejezetten örülna, ha Kuznyecova lenne a következő ellenfele, mert van törlesztenivalója vele szemben.

"Salakon még nem játszottunk, és én nagyon szeretem ezt a borítást" - nyilatkozta Szávay, aki revansot vehet az orosz játékoson, ugyanis Kuznyecova szetthátrányból fordítva 4:6, 7:6, 6:4-re győzött. Szávay és Kuznyecova eddig négy alkalommal játszott egymással, mindig az orosz nyert.

Szávay Ágnes hétfőn párosban is sikerrel vette az első fordulót.