Vágólapra másolva!
Az NB II Nyugati csoportjában szereplő PMFC vezetősége úgy döntött, a játékosok az egymást követő két vereség miatt büntetésből a szezon hátralévő részében csak a fizetésük felét kapják meg. Az összeg másik felét akkor tehetik zsebre a jelenleg harmadik helyen tanyázó csapat tagjai, ha kiharcolják a feljutást, írja a Pécs honlapja.

A PMFC tulajdonosa, Matyi Dezső március közepén, a Kozármisleny elleni döntetlent követően menesztette Kiss Lászlót, akivel a csapat az első helyen állt az NB II Nyugati csoportjában. Az indoklás szerint Matyi az NB I érdekében hozta meg a döntést, és az eredményesség mellé látványos játékot is akart.

Kisst a klub korábbi válogatott játékosa, Mészáros Ferenc váltotta, akivel a Pécs két vereséget is elszenvedett, a Videoton II és a Gyirmót elleni rangadókat is elbukta a csapat, amely visszacsúszott a harmadik helyre.

A két vereség nem maradt következmény nélkül, a játékosok a bajnokság hátralévő részében a fizetésüknek csak a felét kapják meg, a másik feléhez akkor juthatnak hozzá, ha teljesítik a célt, vagyis feljutnak az élvonalba. A Pécs jelenleg négy ponttal van lemaradva a Videoton II mögött, de a fehérváriak nem juthatnak fel, így a három pontra lévő Gyirmót megelőzése már NB I-es tagságot jelentete a baranyaiaknak.