Vágólapra másolva!
A McLaren két pilótája a negyedik és a hatodik helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen. A jobb helyről induló Lewis Hamilton szerint döntő lehet, hogy milyen gyorsan tudja majd megelőzni a harmadik rajtkockát megszerző Nico Rosberget.

A szombati időmérőn Sebastian Vettel szerezte meg - idén immár negyedszer - a pole pozíciót csapattársa, Mark Webber előtt, míg a harmadik helyre a mercedeses Nico Rosberg ért föl. Utána Hamilton, Alonso és Button a sorrend.

"A Mercedes GP és a Ferrari is szépen felvette a ritmust, ezért különösen nehéz lehet majd holnap megelőzni Rosberget, mert nagyon gyors az autója az egyenesekben. Ha úgy adódik, hogy csatáznunk kell, az sajnos azt jelentheti, hogy közben elhúznak a Red Bullok tőlünk" - mondta a szombati időmérő után Hamilton, aki nem tudott egy garnitúra új gumit sem megspórolni, de ez a jelek szerint nem igazán aggasztja. "Nem maradt ugyan új garnitúrám, de nem lehet tudni, hogy a futam alatt milyen idő lesz, így még bármi kisülhet ebből. Annyi biztos, hogy holnap megpróbálok jól rajtolni és keményen küzdeni".

Forrás: McLaren

Hamilton csapattársa, Jenson Button a hatodik helyet szerezte meg a Q3-ban, ami nem igazán úgy sikerült számára, ahogy eltervezte. "A hatodik rajtkocka nem túl jó, de Mark Webber kínai példája mutatja, hogy ebből még bármi lehet, ő akkor a 18. helyről ért fel a dobogóra. Talán a Q3-ban már nem kellett volna még egyszer kijönnöm, mert nem tudtam javítani, de ettől függetlenül úgy érzem, hogy jól beállítottunk mindent az autón az edzéseken és az időmérőn" - nyilatkozta Button.

Forrás: McLaren