Csak jövőre fog elterjedni az új USB

Vágólapra másolva!
Az idén még nem, csupán 2012-től fog széles körben megjelenni a számítógépeken a jelenlegi csatlakozónál sokkal gyorsabb adatátvitelt biztosító USB 3.0-s port. 
Vágólapra másolva!

Erről Jason Parrish, a Lenovo ThinkPad laptopokkal foglalkozó vezető termékmenedzsere nyilatkozott a CNet online technológiai magazinnak. A szakértő úgy véli, hogy bár már kaphatóak olyan számítógépek, amelyeket USB 3.0-s csatlakozóval szereltek fel, a szabvány széles körű elterjedése csak jövőre várható.

A jelenleg elterjedt USB 2.0-nál tízszer gyorsabb szabványú csatlakozó Parrish szerint 2012-ben már minden egyes új noteszgépen és asztali PC-n megtalálható lesz. Ez többek közt annak köszönhető, hogy az Intel is ekkortól építi be technológiát az átlaggépekben használatos lapkakészleteibe. A chipgyártó másik, az USB 3.0-nál is gyorsabb csatolója, a Thunderbolt jelenleg az Apple egyes noteszgépein található meg, a Lenovo szakértője szerint ez a technológia elsősorban az ultravékony kivitelű modellekben hódít majd, mivel egyetlen csatlakozójára sorra kötve akár hét eszközt is rá lehet dugni.