Újabb rést találtak a Sony online rendszerén

Vágólapra másolva!
Újabb probléma merült fel a Sony online játékszolgáltatásával kapcsolatban: ezúttal a feltört PlayStation Network (PSN) játékszolgáltatás felhasználóinak jelszóváltoztató oldala bizonyult nem elég biztonságosnak.  
Vágólapra másolva!

A több héten át elhúzódó üzemszünetet követően a Sony külön oldalt hozott létre, ahol a PSN-t használók megváltoztathatták korábbi jelszavaikat. Erre azért volt szükség, mert a korábbi hackertámadás végrehajtói megszerezték 77 millió felhasználó személyes adatait. A támadás a Playstation játékszolgáltatása mellett a társaság Qriocity nevű online zene-, és filmboltját is érintette.

A héten magával a jelszóváltoztató oldallal kapcsolatban merült fel biztonsági kockázat, ezért ideiglenesen eltávolították a felületet. A Sony közlése szerint a weboldal olyan biztonsági rést tartalmazott, amelyen keresztül hackerek más nevében megváltoztathatták volna a felhasználók jelszavait, így kizárhatták volna őket a szolgáltatásból.

A cég tagadja, hogy az oldalt feltörés miatt távolították volna el. A nemrég újraindított PSN-re csak azok a felhasználók tudnak belépni, akik megváltoztatták korábbi jelszavaikat, amelyeket a hackerek ellophattak.