Őszig kell várni az okosabb mobil Windowsra

Vágólapra másolva!
Ősszel válnak okosabbá a Windows Phone 7 telefonok. A Microsoft okostelefon operációs rendszerének Mangó kódnevű frissítése jobb böngészőt, okosabb Facebook és Twitter integrációt és több programos üzemmódot hoz.
Vágólapra másolva!

Nem fél különbözni a többi mobilra szánt operációs rendszertől a Microsoft Windows Phone 7-je. A cég által frissen bemutatott Mangó kódnevű frissítés nem csak új szoftvereket, apró tuningokat hoz, általa tovább tácolodik a WP7 az appokra koncentráló iOS-től és Androidtól. A Windows Phone az egyes programok helyett információs hubokban tárolja, így például a Facebook-státuszfrissítések vagy az újonnan feltöltött képek megtekintéséhez nem kell megnyitnunk az Facebook-alkalmazást. A telefonokra ősszel megérkező Mangóval tovább mélyül ez az integráció.

A Mangó nevű frissítéssel jelenik meg a Windows Phone 7-es készülékeken a több alkalmazás egyidejű futtatásának lehetősége (multitasking) is. A háttérbe rakott alkalmazások zavartalanul működnek tovább, tudunk képnézegetés közben zenét hallgatni, félretehetjük az épp olvasott cikket míg megválaszolunk egy levelet, nem kell bezárnunk a programjainkat.

Forrás: [origo]
Minden Windows Phone 7-es készülékre elérhető lesz a Mango

Új funkció a single inbox nevű összeolvasztott üzenetkezelő is, ami egy helyen gyűjti össze az egy ismerőstől származó leveleket, sms-eket vagy közösségi oldalakról származó üzeneteket. A szoftver össze tudja fésülni több e-mail fiók leveleit, így nem kell váltogatni a céges és a magán címhez tartozó levelesláda között. Az ismerősökből csoportok is szervezhetőek, így egy sms-t vagy képet akár több embernek is át lehet küldeni egyszerre.

A legkevéssé látványos, mégis lényeges frissítés az Internet Explorer 9 elkészítése a windowsos telefonokra. A Microsoft böngészője hardveres grafikai gyorsítással rendelkezik, és képes megjeleníteni az internet új szabványának számító HTML 5-ös technológiával készült, látványos weboldalakat is.

A 2010 októberében bemutatott Windows Phone az eltelt háromnegyed évben az okostelefonpiac négy százalékát szerezte meg. A rendszert a fejlesztők is vonzónak érezték, ám a Windows Phone piactéren még így is csak 17 ezer alkalmazásból lehet válogatni. Az ismert mobilgyártók rendre kijöttek a saját Windows Phone 7-es készülékeikkel. A Mango bemutatásán a Microsoft azt is bejelentette, hogy hamarosan az Acer, a ZTE és a Fujitsu is készít WP7-es telefont.