Újabb maffiavezért fogott el az olasz rendőrség

Vágólapra másolva!
Befolyásos maffiafőnököt vettek őrizetbe Nápoly közelében. Giuseppe Dell'Aquilát kilenc éve körözték az olasz hatóságok.
Vágólapra másolva!

Zsarolás, rablás és pénzmosás miatt kilenc éve keresett maffiafőnököt vettek őrizetbe Nápoly közelében. Giuseppe Dell'Aquilát ugyanakkor a bűnszervezet egyik volt tagja kegyetlen hóhérnak nevezte, mert szerinte legalább száz gyilkosságért is felelős. Letartóztatása általában is komoly csapás lehet a maffiára, Dell'Aquila ugyanis fontos szerepet játszott a rivális klánok közötti szövetség létrehozásában is.

Ez már a harmadik nagy fogása volt az olasz rendőrségnek egy hónapon belül. Május elején vették őrizetbe Mario Caterinót, a camora egyik legveszélyesebb emberét, néhány nappal később pedig letartóztatták Feliciano Mallardó maffiavezért is, aki kávéházak üzemeltetőit kényszerítette arra, hogy csak egy bizonyos márkájú kávét forgalmazzanak. Az utóbbi hetek razziáiban a rendőrök a maffiához köthető földterületeket, ingatlanokat, autókat és hajókat is lefoglaltak. A műveletben 39 személyt állítottak elő, akik mind a Nápoly közelében működő Polverino klán szolgálatában álltak. Az őrizetbe vettek között volt Silvio Berlusconi miniszterelnök pártjának két tagja is, akik képviselőnek jelöltették magukat a májusi önkormányzati választásokon.

A nápolyi hatóságok munkáját a spanyol csendőrség is segítette. A Polverino klán ugyanis leginkább Spanyolországból becsempészett kábítószerrel üzletelt Olaszországban.