Vágólapra másolva!
Tizenhárom éremmel zárta a magyar válogatott a zágrábi U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokságot. Vad Ninetta két aranyat is nyert egyesben, a csapat mérlege három arany, két ezüst, négy bronz, az ifjúságiaké pedig egy, egy, kettő - közölte a magyar szövetség honlapja.

A legeredményesebb versenyző Vad Ninetta volt, aki szombaton ezer, vasárnap pedig kétszáz méteren nyert aranyérmet az U23-as mezőnyben női kajak egyesben.

Szintén Európa-bajnoki címet szerzett ezer méteren a Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajak páros. Érdemes megjegyezni a neveket, hiszen ezen a távon ez a két versenyző képviseli Magyarországot az augusztusi MOL Kajak-Kenu Világbajnokságon is.

A magyar válogatott negyedik aranyérmét az ifjúsági korosztályban versenyző Székely Máté, Győrfi Tamás páros szerezte meg. Ők olimpiai számban, K-2 kétszáz méteren nyertek.

"Minden szakág szerzett érmeket és értékes helyezéseket, az olimpiai számok eredményeire sem lehet panasz, pedig tartalékos csapattal utaztunk Horvátországba" - értékelt Hüttner Csaba utánpótlás kapitány.