Égő tarló miatt százhatvankét embert telepítettek ki átmenetileg Barcson

Vágólapra másolva!
Harminchat ház százhatvankét lakójának átmenetileg el kellett hagynia az otthonát a Somogy megyei Barcson, amelynek határában kigyulladt a tarló és a gabona. A tűz lakóépületeket nem veszélyeztetett, de akkora volt a füst, hogy az egyik utca lakóit átmenetileg ki kellett telepíteni.
Vágólapra másolva!

Negyven hektáron égett a tarló és a lábon álló gabona pénteken Barcs határában, a füst miatt egy utca lakóinak - 36 házból 162 embernek - egy időre el kellett hagyniuk az otthonukat - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense. A kettes, kiemelt fokozatú tűz oltásában barcsi, nagyatádi és szigetvári egységek, öt gépjármű és huszonkét tűzoltó vett részt.

A tűz lakóépületeket nem veszélyeztetett, de a füst miatt a település északnyugati városrészében egy utca lakóit megkérték arra, hogy átmenetileg hagyják el a lakásukat - tette hozzá a sajtóreferens.

A tüzet a jelzést követő másfél órán belül a tűzoltók körülhatárolták és eloltották, a lakók fél egykor visszatérhettek az otthonukba - közölte Kőhalmi Szilvia, aki a tűz keletkezési okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni.