Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Népszabadság: 138 állami vezetőnek jár majd különleges orvosi ellátás

Az elkészült Radó György Központi Honvédkórház, amely nem csak a Magyar Honvédség egészségügyi ellátását biztosítja, hanem az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) integrált részeként működik
Vágólapra másolva!
A Népszabadság úgy tudja, hogy összesen 138 magas rangú állami vezetőnek külön kártya jár majd a különleges egészségügyi ellátásra való jogosultságról, szükség esetén autót is küldhetnek értük, és személyes kísérőt is kaphatnak. Az állami vezetőket a Kútvölgyi és a Honvédkórház látja majd el.
Vágólapra másolva!

Húszmillió forintot kaphat a Kútvölgyi és a Honvédkórház, hogy a jövőben üzemorvosként szolgálja az állami vezetőket - írja a Népszabadság. A lap szerint 138-an kártyát kapnak majd a jogosultságról, szükség esetén akár autót is küldhetnek értük, és személyes kísérőt is kaphatnak a szakorvosi ellátáshoz - írja hétfői számában a lap.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság szerint azonban mindez nem jelent VIP-ellátást, csak arról van szó, hogy a kormány munkáltatóként, úgy, mint más vállalatok, gondoskodik arról, hogy baj esetén az alkalmazottaknak legyen hova fordulniuk. Állami vezetők esetén ez azt jelenti, hogy a Honvédkórházba vagy a Kútvölgyibe mehetnek.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy a Kútvölgyi kórház a negyvenes évek óta soron kívüli ellátást biztosít az állami vezetőknek, az ellátásért pedig évi ötvenmillió forintot kap a Semmelweis Egyetem kórháza. Miután a Honvédkórházat felújították, a személyi védelemben részesített személyeket már itt kezelik, itt ápolják Horn Gyula volt miniszterelnököt is - írja a Népszabadság.

A kormány egészségügyet átalakító terveiről itt olvashat bővebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről