Dicsérik az adóellenőrök a Sziget Fesztivált

Vágólapra másolva!
Az ellenőrzött esetekben ötször mulasztottak el nyugtát adni a Sziget Fesztiválon működő vállakozók, több esetben pedig hiányzott a pénztárgép gépnaplója, be nem jelentett alkalmazottat viszont nem találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei, akik szerint évről évre javul a fesztiválon az adózási morál.
Vágólapra másolva!

"Adózási és jövedéki szempontból idén tovább erősödött a Sziget Fesztivál értékesítőinek jogkövető magatartása" - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében. A hatóság ellenőrei és pénzügyőrei a fesztivál hivatalos kezdetétől annak végéig, összesen száztízszer ellenőriztek. Nyugtát ötször felejtettek el adni a vállakozók, egy vállalkozás a helyszínen nem rendelkezett számlatömbbel, illetve többször hiányzott a pénztárgép gépnaplója, hat alkalmazottnál pedig késedelmes bejelentést tártak fel az ellenőrök, be nem jelentett alkalmazottat viszont nem találtak.

A revizorok a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen az illegális jegyárusítókat is szűrték: egy magánszemélyt értek tetten a fesztivál bejáratánál. A pénzügyőrök Óbudán is végeztek ellenőrzéseket: öt esetben állapítottak meg kisebb súlyú, adminisztratív jellegű szabálytalanságokat. Az ellenőrzést végző hatóságok szerint a jogkövető magatartás évről évre erősödik a Sziget Fesztiválon.