Vágólapra másolva!
Amióta nyilvánvalóvá vált, hogy az Atléticót elhagyta legeredményesebb támadója, Sergio Agüero, a madridi klubot csatárok egész sorával hozták kapcsolatba. Szóba került többek között a kolumbiai Radamel Falcao García is, de a jelek szerint nem neki, hanem Pablo Daniel Osvaldónak kell pótolnia Agüerót.

Az argentin születésű, de olasz utánpótlás-válogatott Osvaldo korábban éveken keresztül a Serie A-ban játszott, ahol azonban nem emelkedett ki a mezőnyből, átlagos képességű csatárnak számított.

Amikor azonban 2010 januárjában az Espanyol kölcsönvette, akkor elkapta a fonalat: fél év alatt hét gólt szerzett a Primera Divisiónban, mire a barcelonaiak 4,6 millió euróért végleg megvették.

A csatár az előző szezonban is folytatta a gólgyártást, hiszen 13 találatot szerzett, pedig sérülés miatt mindössze 24 bajnokin léphetett pályára. Mindez több egyesület érdeklődését is felkeltette, a Tottenham Hotspur és az AS Roma is szívesen vitte volna, de Osvaldo érthető módon maradni akart Spanyolországban, Az Atlético Madrid ajánlata így kapóra jött neki, és a fővárosiak már meg is egyeztek az Espanyollal vételáráról, ami 17 millió euró lesz.

További átigazolási hírek:
A Tottenham Hotspur közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Manchester City támadóját, Emmanuel Adebayort. A Fulham mexikói balhátvédje, Carlos Salcido hazatért a Tigreshez. Az AS Roma állítólag tízmillió eurót fizetne a Wolfsburgnak a dán középhátvédért, Simon Kjaerért.