Vágólapra másolva!
Tőzsér Dániel szerint mindegy, hogy milyen csoportba kerültek volna a Genkkel a labdarúgó Bajnokok Ligájában, minden esetben az Európa Liga-indulást jelentő harmadik hely megszerzése a reális cél a belga csapatnak. A magyar középpályás úgy véli, nem kerül közelebb a válogatotthoz azzal, ha a BL-ben játszik.

A Genk az angol Chelsea-vel, a spanyol Valenciával és a német Leverkusennel került az E csoportba a BL-ben, a belgák magyar játékosa az [origo]-nak elmondta, hogy szerinte mostantól nincs más dolguk, csak élvezni a focit. "A célunkat azzal már elértük, hogy feljutottunk a főtáblára. Bárhogy alakult volna a sorsolás, mindenképp kaptunk volna két erős csapatot, a lényeg, hogy kiélvezzük a BL minden percét" - kezdte Tőzsér.

"A Chelsea-ről először a pénz jut az eszembe, az angol csapat kiemelkedik ebből a négyesből. A Valenciát vagy a Leverkusent elkaphatjuk, ha mindent egy lapra teszünk fel, így talán odaérhetünk a harmadik helyre. Örülök neki, hogy három különböző futballkultúrából, ráadásul a három legjobból kaptunk ellenfelet, így minden stílus ellen kipróbálhatjuk magunkat."

Tőzsér szerint a hátralévő néhány napban mindenképp meg kell erősíteni a Genket, ha több fronton is helyt szeretne állni az idei szezonban. "Nem vagyunk elegen, még jól jönne egy-két új játékos a keretben. Először ugyanakkor még edzőt kell keresnünk, aki majd később eldönti, hogy a bajnokság vagy a Bajnokok Ligája lesz a fontosabb az idén" - nyilatkozta Tőzsér, aki kérdésünkre elmondta: még nem tudja, hogy marad-e a Genkben, vagy még a nyáron csapatot vált.

Az [origo] megkérdezte Tőzsértől azt is, hogy szerinte közelebb kerülhet-e a válogatotthoz azzal, ha a Bajnokok Ligájában játszik. "Nem gondolnám, hogy ez változtat a helyzetemen. Ha az döntene, hogy ki játszik a BL-ben, akkor nem sok magyar játékos lenne válogatott" - válaszolta a 26 éves középpályás.