Vágólapra másolva!
A hazájában, azaz a Fülöp-szigeteken kongresszusi képviselői munkát folytató profi ökölvívó, Manny Pacquiao úgy tervezi, hogy 2013-ban a sarangani tartomány kormányzói tisztségéért harcba száll, és ha nyer, az akár pályafutása végét is jelentheti.

"Jelenleg jó a helyzetem, mert a kongresszusi munka nem túl nehéz. De ha egy olyan vezetői tisztséget töltenék be, mint a kormányzói, akkor már nehéz az ökölvívói karriert folytatni, hiszen az egy heti hét napos, napi 24 órás munka" - idézte a Profiboksz.hu szakportál Manny Pacquiaót, aki november 12-én, Juan Manuel Marquez ellen lép legközelebb szorítóba.

"2013-ban valószínűleg indulni fogok a kormányzói székért" - mondta a WBO váltósúlyú profiboksz-világbajnoka, aki szerint kormányzóként már képtelen lenne az élsportra.

A 32 éves öklöző - aki profi karriere során 53 győzelmet (38 KO) aratott, háromszor kikapott, kétszer pedig döntetlent ért el - egy Floyd Joy Mayweather elleni esetleges ütközetről is beszélt. "Nem számít, hogy sor kerül-e rá, vagy sem. Milliók szeretnék látni ezt a találkozót. De hogy mikor hozzuk tető alá? Ha nagyon sürgetjük, valószínűleg nem fog sikerülni."