Vágólapra másolva!
Alex Ferguson, a Manchester United edzője szerint Wayne Rooney több tulajdonságában is Pelére, a brazilok háromszoros világbajnok legendájára hasonlít.

Rooney-t a MU-drukkerek is gyakran aposztrofálják fehér Peléként, és hasonló gondolatot fogalmazott meg Jorge Jesús, a United szerdai BL-ellenfele, a Benfica edzője, aki szerint Rooney stílusában sokkal inkább hasonlít egy argentin vagy brazil játékosra, mint egy angolra. Ferguson úgy tűnik, nem akart lemaradni kollégája mögött, mert beállt a Rooney-t fényezők táborába.

"Nézzék meg Pelét, ő nagyon agresszív csatár volt, aki egyedül is elboldogult a védők között. Rooney-ra ugyanez igaz, a testi erejükben, a sebességükben és az elkötelezettségükben is nagyon hasonlítanak egymásra" - nyilatkozta a United edzője, aki annyiban nem értett egyet Jesússzal, hogy Rooney-t tipikus brit játékosnak tartja.

"Állandóan játszani akar, elképesztő állóképessége van, ez, és a rá jellemző vagányság extraként társul a meglévő tehetsége mellé" - tette hozzá Ferguson. Rooney nyolc góljával négy forduló után vezeti a góllövőlistát, Ferguson abban bízik, hogy az angol válogatott csatár, és mexikói éktársa, Javier Hernandez is eljut 25-25 gólig az idényben.