Átalakul a Microsoft a Windows 8 miatt

Vágólapra másolva!
A Microsoft nem csupán új operációs rendszert ad ki, hanem teljes üzleti modelljét átalakítja a Windows 8 miatt: a jövőben a cégnél sokkal fontosabb szerephez jutnak majd a számítási felhőben nyújtott szolgáltatások - nyialtkozta Steve Ballmer, a társaság elnök-vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal amerikai üzleti lap szerint Ballmer a vállalat fejlesztői konferenciáján úgy nyilatkozott, hogy Microsoftnál jelenleg a cég teljes átalakítása van folyamatban, az egész vállalatóriást a felhőalapú technológiák, vagyis a felhasználók adatait távoli szervereken tároló szolgáltatások üzemeltetésének megfelelően szabják át. A Microsoft vezetőjének elmondása szerint a Windows 8 már teljes egészében a felhőalapú technológiák jegyében készült, azaz a fontos adatokat az operációs rendszer automatikusan le tudja menteni internetes tárhelyre, így egy új PC vásárlása, vagy újratelepítés esetén minden a megszokott módon elérhetővé válik több órányi költöztetés és másolgatás nélkül. "Minden változás a Windows 8 körül forog" - fogalmazott Ballmer.

A cég működésének átalakítása azért is stratégiai jelentőségű, mert az emberek egyeb nagyobb százaléka használja az internetet okostelefonról vagy táblagépről, a Microsoft pedig pont ezekben a szegmensekben szerepel gyengén, míg a rivális Apple és Google cég szoftverei már rengeteg készüléken futnak. Bár online szolgáltatásokat már régóta kínál a Microsoft, ezek üzemeltetésében eddig a Google volt sikeresebb.

Steve Ballmer a rendezvényen azt is elárulta, hogy a Windows 8 kedd éjjel elérhetővé tett első - az [origo]-n is bemutatott tesztverzióját egy nap alatt már félmillió példányban töltötték le a cég honlapjáról. A Microsoft becslései szerint a különböző Windowst használó termékekből az idén világszerte 350 millió darabot adnak majd el. "A Windowson kívül semmi nincs ezen a bolygón, amiből 350 millió példányt adnak el." - fejtette ki a cégvezető.