Vágólapra másolva!
Meg Whitman, az Ebayt felfuttató igazgató váltja le a HP élén az alig egy éve a céghez csábított Leo Apothekert. A korábbi igazgató kényelmetlen, ám szükséges döntései mellett az új vezetés is ki fog állni.
Vágólapra másolva!

Megvonta bizalmát a Hewlett-Packard a céget alig egy éve vezető Leo Apothekertől. A HP megmentésére a céghez csábított vezérigazgató vezetése alatt is folytatódott a részvények árának és a cég forgalmának a csökkenése. Apotheker bejelentett olyan terveket, például a PC-részleg eladását vagy külön cégbe szervezését, amelyek a HP átszervezését eredményezték volna. A cég új vezetője is tartani kívánja az Apotheker által meghatározott irányt, ezt első interjújában meg is erősítette.

Apothekert az Ebay aukciós oldalt világcéggé fejlesztő Meg Whitman váltja a cég élén. "Megtisztelő és nagyon izgalmas, hogy a HP-t vezethetem. Úgy gondolom, hogy a cég tényező a Szilícium-völgyben, Kaliforniában és a világon" - nyilatkozta Whitman a kinevezéséről. Whitman január óta tagja a HP igazgatótanácsának. A vezető testülethez az után csatlakozott, hogy elvesztette a kampányt Kalifornia kormányzói tisztjéért.

Whitman vezetése alatt az Ebay a világ legnagyobb aukciós oldalává vált, amelyet internetszerte ismernek. Hozzá fűződik ugyan a Skype - később hibának bizonyuló - megvásárlása is. Az új vezérigazgatónak a HP részvényeinek zuhanását kell megállítania. A cég papírjai az elmúlt évben több mint 45 százalékot vesztettek értékeikből annak ellenére, hogy a Hewlett-Packard továbbra is a világ egyik legnagyobb PC-gyártója.