Dubstep csengőhang kerül a Nokia új mobiljaira

nokia tune
Vágólapra másolva!
Egy olasz dj dubstepes motívumokat hordozó csengőhangja kapta a legtöbb szavazatot a Nokia hivatalos remixpályázatán. Az új csengés világszerte százmillió készüléken lesz hallható, de mp3-ban már most is bárki letöltheti magának.
Vágólapra másolva!

A finn mobilgyártó még augusztusban hirdette meg internetes remixpályázatát, amelyben a pályázók a Nokia készülékein tizenhét éve használt és a gyártó jellegzetességévé vált Nokia Tune dallamát dolgozzák fel. A Nokia készülékein 1994 óta alapbeállításként szereplő csengőhang egyébként egy Francisco Tárrega nevű spanyol zeneszerző 1902-ben komponált Gran Vals című művének egy részlete, amely elsőként a Nokia 2110-es mobilon volt hallható, később azonban jobb minőségű változatait is elkészítette a cég.

A Nokiatune.Audiodraft.com webcímen meghirdetett verseny nyertese a "Nokia Tune Dubstep Edition" címet viselő remix lett, amelyet erről a linkről mp3 formátumban le is lehet tölteni és meg lehet hallgatni. Készítője egy 22 éves milánói lemezlovas, Valerio Alessandro Sizzi. Sizzi a műfaj népszerűsége miatt spékelte meg dubstepes elemekkel a Nokia-csengőhangot, ami jó stratégiának bizonyult: 6200 szavazatot kapott, és az összesen mintegy háromezer beérkezett csengőhangot meghallgató zsűri is ezt a remixet találta a legjobbnak. Készítője a hírnév mellett tízezer dollárral, vagyis mintegy kétmillió forinttal lett gazdagabb.

A beérkezett pályaműveket ezen az oldalon lehet meghallgatni, a dubstepes verzió után legjobbnak talált öt csengőhangot pedig a Nokia szoftverboltjából lehet majd letölteni.