Távozik a paksi atomerőmű vezérigazgató-helyettese

Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról Süli János, a paksi atomerőmű vezérigazgató-helyettese, korábbi vezérigazgató - írja pénteki számában a Tolnai Népújság. A lapnak nyilatkozó Süli János azt mondta, nem önként megy el Paksról, ahol 31 éve dolgozik.
Vágólapra másolva!

A Tolnai Népújság úgy tudja, hogy a Paksi Atomerőmű Zrt. Igazgatósága döntött Süli János felmentéséről. Baji Csaba, az MVM csoport elnök-vezérigazgatója, a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának elnöke Süli Jánosnak más fontos szakmai feladatot ajánlott fel, ő azonban ezt nem fogadta el.

Süli János a Tolnai Népújságnak azt mondta, Baji Csaba azt ajánlotta, legalább két évre menjen külföldre új atomerőművek működését tanulmányozni, ha ennyi idő alatt "újra sikerül felépítenie önmagát, akkor van esély, hogy esetleg vissza tud térni". Ő ezt nem fogadta el, ezért három hónapos felmondási idő után, január 18-án megszüntetik a munkaviszonyát.

Süli János 2010 szeptemberétől dolgozott vezérigazgató-helyettesként a Paksi Atomerőmű Zrt.-nél, előtte - 2009 márciusától - vezérigazgatója volt a társaságnak. 31 évet töltött az atomerőműnél az építéstől mostanáig.