Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten az olasz és a spanyol labdarúgó-bajnokságban is két fordulót rendeztek, a többi topligában pedig kupamérkőzéseket játszottak a hét közben. Utóbbinak köszönhetően álomcsapatunkban egy másodosztályú focista is szerepel, a középpályán pedig az olasz újhullám két játékosa ad némi keménységet az együttesnek.

Kapus:

Didier Ovono (gaboni, Le Mans): A francia ligakupában már a nyolcaddöntőket játszották a hét során, és a legjobb nyolc közé csak egyetlen nem élvonalbeli gárda jutott be. A másodosztályú Le Mans a Ligue 1-ben szereplő Rennes-t verte ki, köszönhetően annak, hogy kapusa a tizenegyespárbajban két büntetőt is kivédett.

Hátvédek:

Micah Richards (angol, Manchester City): A manchesteri csapat tovább folytatta menetelését, a hét végén a Wolverhamptont győzte le, és a mérkőzés legjobbja az angol sajtó szerint a jobbhátvéd Richards volt. A bekk hétről hétre kiemelkedő teljesítményt nyújt, és ezúttal is remekül futballozott.

Nemanja Vidic (szerb, Manchester United): A MU szurkolói már nagyon hiányolták a csapatból a középhátvédet, aki az Everton ellen végre visszakerült a kezdők közé, és ha már ott volt, akkor a tőle megszokott módon hibátlan teljesítményt nyújtott.

Simone Loria (olasz, Bologna): A bolognai csapat valósággal megtáltosodott a múlt héten, hiszen az együttes, amely korábban nyolc forduló alatt mindössze egyszer tudott nyerni a Serie A-ban, most mindkét bajnokiját megnyerte. A Chievo ellen gólt sem kapott a gárda, az Atalanta ellen pedig a középhátvéd Loria megszerezte első találatát a klub színeiben.

Jordi Alba (spanyol, Valencia): A Primera División tabelláján lassan kezd kialakulni a megszokott kép, amelynek részeként a Valencia máris ott van az első négyben. Az együttes a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte, és a Zaragoza ellen a balhátvéd Alba vitte be a mindent eldöntő találatot.

Középpályások:

Ángel di Maria (argentin, Real Madrid): A madridiak egyre magabiztosabban menetelnek, és a múlt héten mindkét bajnokijukat kapott gól nélkül, viszonylag simán nyerték meg. Di Maria főleg a Villarreal ellen volt elemében, adott egy gólpassz, szerzett egy gólt, és ellenállhatatlanul futballozott.

Claudio Marchisio (olasz, Juventus): A torinói drukkerek több mint kétéves szenvedés után végre ismét annak örülhetnek, hogy kedvenceik az élen állnak a Serie A-ban. Ehhez nem kellett más, mint hogy a Zebrák mindhét múlt heti bajnokijukat megnyerjék, és Marchisio mind a Fiorentina, mind az Inter ellen nagyot játszott - a milánóiaknak ráadásul győztes gólt rúgott.

Antonio Nocerino (olasz, AC Milan): A rossoneróknál megint egy olyan középpályás vágott mesterhármast, akitől ezt a legkevésbé sem várták. Nocerino a Parma elleni bajnokit megelőzően teljes Serie A-s pályafutása során összesen hétszer talált be, a pármaiaknak viszont három gólt rúgott, jelentősen hozzájárulva a milánóiak sikeréhez.

Gareth Bale (walesi, Tottenham): A londoniak egyelőre igyekeznek tartani a lépést az élmezőnnyel a Premier League-ben, és immár hét mérkőzés óta veretlennek mondhatják magukat. A Queen's Park Rangers elleni fővárosi derbin elsősorban Bale-nek köszönhették a győzelmet, hiszen a balszélső kétszer is betalált.

Csatárok:

Robin van Persie (holland, Arsenal): Noha Arsene Wenger váltig állítja, hogy az Arsenal nem egyszemélyes csapat, a holland támadó nélkül az Ágyúsok sokkal rosszabbul állnának. Van Persie ezúttal a Chelsea elleni rangadón szerzett mesterhármast, győzelemre vezetve együttesét.

Lionel Messi (argentin, Barcelona): Miután a katalánok a Granadát csak 1-0-ra verték meg, ráadásul Messi sem talált be, sokan már a Barca válságáról kezdtek beszélni A Mallorca ellen aztán a csapat és a csatár is megmutatta, hogy erről szó sincsen, hiszen a Camp Nouban 5-0-s hazai győzelem született, Messi pedig mesterhármast ért el.

www.global-soccer.eu