Vágólapra másolva!
Az Intel legerősebb, Core i7 processzorával is lehet rendelni a nyolcvanas évek legendás otthoni számítógépe, a Commodore modern verzióját.
Vágólapra másolva!

Kezdetben egy egyszerű Atom processzoros nettop volt csupán a feltámasztott Commodore. A Commodore USA mérnökei találtak helyet a gépházban egy DVD-meghajtónak, a gép egyik oldalára kártyaolvasó került, a belsejében pedig a netbookokból is ismert nem túl erős, mindennapi tennivalókat pont kiszolgáló olcsó Intel processzor dolgozott.

A frissen bejelentett C64x Extreme típus viszont a videojátékos gépeket is megszégyenítő teljesítményre képes. Processzora Core i7-es, nyolc gigabájt memóriát tartalmaz, merevlemezből pedig 2 terabájtnyit szereltek a billentyűzet alá. Egy ok miatt nem alkalmas mégsem játszani a gép: erős videokártya helyett az Intel HD videochipje került a rendszerbe.

Forrás: Commodore USA
A régies dizájn high-tech alkatrészeket rejt

A PC-vé változtatott Commodore az Ubuntu Linux aktuális verziójával érkezik, de Windows is telepíthető a gépre. A Commodore USA dolgozik egy Commodore OS Vision nevű, Linux alapú rendszeren, amely úgy fog festeni, mint a legendás Amiga számítógépek felülete. A jövőben a gépek is ezzel a rendszerrel fognak érkezni, a korábbi vásárlóknak pedig ki fogják postázni a telepítőkészletet.

Az Atom processzoros retrógép 999 dollárért vásárolható meg, az új Core i7-es erőgépet pedig 1499 dollárért lehet megrendelni Amerikából.