Biztonsági frissítéseket hoz a Firefox 8

Vágólapra másolva!
Minden eddiginél unalmasabb frissítést adott ki a Mozilla Alapítvány a Firefox-hoz. Az új, nyolcas verziószámú browser kicsit biztonságosabb, kicsit gyorsabb és pont úgy néz ki, mint elődje.
Vágólapra másolva!

Nem lehet tagadni, hogy a Mozillának jót tett, hogy lerövidítették a két Firefox-verzió megjelenése közti időt. Az egyes frissítések ugyan kevesebb újdonságot tartalmaznak, ám a felhasználók egyre jobb böngészőt használnak, és nem kell sokat várakozniuk a beharangozott újdonságokra. A Firefox 8 három ilyen apró frissítést hoz. A programozók átláthatóbbá tették a kiegészítők kezelését. Korábban bármelyik szoftver telepíthetett Firefox-kiegészítőt is installálás közben, ez viszont azzal járt, hogy nem kívánt eszköztárak jelentek meg a böngészőben. Az új Firefox minden kiegészítőről kikéri a felhasználó véleményét telepítés előtt.

Új elem még a beépített Twitter-kereső, ám ez még csak a böngésző angol, portugál, szlovén és japán verziójában érhető el. Az újratervezett böngészőfül kezelésnek köszönhetően pedig a Firefox akkor is gyorsan fog elindulni, ha tíznél is több nyitott tabbal zárták be. A fejlesztők javították a WebGL nevű új webes grafikai szabvány támogatását is, így hamarosan megérkezhetnek a Firefoxba a videokártya teljesítményét kihasználó 3D-s animációk is.

Azt pedig nem lehet ráfogni a Mozillára, hogy kozmetikai frissítéseket adna ki. A Firefox külseje alig változott az elmúlt évben. A felhasználóknak nem kell havonta újratanulni a kedvenc böngészőjük használatát.