Vágólapra másolva!
Újabb részletek kerültek napvilágra Zlatan Ibrahimovic önéletrajzi könyvéből, az AS című spanyol sportnapilap által közölt történetből az derül ki, hogy a svéd csatár a Real Madridhoz szeretett volna igazolni, amikor a Barcelonánál megromlott a viszonya Josep Guardiola edzővel.

Ibrahimovic azt írja, Sandro Rosell, aki Joan Laportát váltotta a Barca elnöki székében, elmondta neki, megérti, hogy a fagyos viszony miatt szeretne távozni, majd megkérdezte, melyik csapatba szeretne igazolni. Ibrahimovic azt felelte, a Real Madridba. "Bárhova mehetsz, csak oda nem" - mondta erre Rosell.

A svéd csatár azt is leírta, hogy amikor az őt a Barcától kölcsönvevő Milan vezetősége a Barca elnökségével tárgyalt, Rosell megjegyezte, "ez a legrosszabb üzlet, amiben valaha résztvettem". Mire Ibrahimovic azt válaszolta, ez az eredménye a rossz vezetői döntéseknek.

Az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában Ibrahimovic arról mesélt, amikor a Barcelona leigazolta, szinte kötelező volt megcsókolnia a címert a katalánok mezén a bemutatásákor, mert folyton ezzel nyaggatták. "Mindig azt csinálom, amihez kedvem van, de annyira meghatódtam, hogy egy ilyen nagy klub játékosa lettem, hogy mindent megcsináltam, amit mondtak nekem".

Az "Én, Zlatan Ibrahimovic" című könyv első százezer példányát nagyon gyorsan elkapkodták Svédországban, de a könyvet Olaszországban és Norvégiában is piacra dobják majd.