Vágólapra másolva!
Két edzőtábor között csak néhány napot tölt szegedi otthonában Douchev-Janics Natasa. A DÉMÁSZ-Szeged háromszoros olimpiai bajnok kajakosa Bulgária után hétfőn Portugália felé veszi az irányt, ahonnan március végéig biztosan nem jön haza.

A sportoló pénteken először mutatta meg a sajtónak szeptemberben született gyermekét, Milanát. A találkozás rövid volt, mert a kislány megkapta a korának megfelelő oltásokat, emiatt pedig kisebb lázzal küzdött.

"Nagyon jó dolgom van, hiszen tökéletesek a napjaim. Sokat edzek, és sokat vagyok a kislánnyal is. Nevetés, kacagás jellemzi a mindennapokat amellett, hogy tényleg komoly edzésmunkát végzek el. Portugáliába éppen miatta megyünk ilyen hosszú időre, hiszen Bulgáriából hazafelé jövet megtapasztaltam, mennyire megviselte az út, nem jó neki a sok változás. A jövő évi olimpiai válogatókon egyesben, Kovács Katival párosban és négyesben is elindulok, bár az utóbbi összeállítása a szövetségi kapitány döntése lesz" - mondta Douchev-Janics, hozzátéve, hogy sokat köszönhet a szövetségnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a klubjának.

A kajakost kislánya mellett elkíséri Portugáliába férje, Andrian Douchev, annak 19 éves fia - aki az idei, szegedi világbajnokságon török színekben B döntőt nyert, de a tervek szerint Magyarországon folytatja a pályafutását -, illetve Natasa barátnője, aki pedig Milanára vigyáz. Később csatlakozik majd hozzájuk két fiatal szegedi versenyző, Horváth Alexandra és Kárász Anna is.

Az összejövetelen Storcz Botond szövetségi kapitány is megjelent, aki folyamatosan nyomon követi a válogatottak felkészülését, így Douchev-Janicsét is: "Amikor Natasa megtudta, hogy gyermeket vár, azonnal, tudatosan a londoni olimpiára fókuszált. Amikor a közelmúltban, Bulgáriában meglátogattam, azt láttam, azt kaptam, amit vártam. Kérdés, hogyan tér majd vissza, de én nem féltem őt."