Nagyobb védelmet nyújt az új integrált sísisak

Ruroc, integrated ski helmet, sisak
Vágólapra másolva!
A brit extrém sportcég, a Ruroc újfajta sísisakot fejlesztett ki, amely az első olyan intergált sisak, ami vegyíti egy hagyományos sisak, egy arcmaszk és egy síszemüveg legjobb tulajdonságait.
Vágólapra másolva!

A fejlesztés célja, hogy a leghatékonyabb védelmet nyújtsa a síelőnek a legextrémebb körülmények között is. Az RG-1-es típusszámú sisakot várhatóan a freestyle síelők használják majd a leginkább, a sisakba szerelt HG-1-es védőszemüveg ugyanis a szokásos szemüvegeknél jóval nagyobb látómezőt biztosít. A szemüvegen kívül a könnyen, egy pattintással le- és felszerelhető arcvédő maszk biztosítja a tökéletes védelmet. Napos, vagy melegebb időben a maszk egy mozdulattal leszerelhető és könnyedén elférhet akár egy kisebb hátizsákban is - írja a Skinews.

Forrás: Ruroc

Az RG-1-es szemüveg részét különleges anyagból fejlesztették, amely megakadályozza, hogy a csapadék lerakódjon a felületén. Ez a jelenség a hagyományos szemüvegek felületén gyakran párásodást okoz. A sisak anyagába polipropilén párnákat építettek, amivel a rugalmasságot és az élettartamot is növelték. A sisak több színben is rendelhető a Ruroc honlapján, sőt a saját design-terveinket is megrendelhetjük.