Vágólapra másolva!
A Premier League-ben dolgozó menedzsereknek fel kell lépniük a versenyprogram állandó változtatása ellen, jelentette ki Arsene Wenger. Az Arsenal edzője elismeri, hogy a tévés közvetítési díjak komoly bevételi forrást jelentenek, ám szerinte ideje lenne meghúzni a határt.

"Nem hinném, hogy a Premier League fair lett volna a múlt havi, vagy tavalyi programja kialakításakor" - mondta Wenger a BBC-nek.

Januárban mind az öt Arsenal-meccs képernyőre kerül, a francia edző elfogadja, hogy a tévétársaságok beleszólnak a meccsek időpontjaiba, ugyanakkor azt mondja, ideje volna meghúzni a határt. Az angol elsőosztályú meccsek belföldi közvetítési jogának értéke 2010 és 13 között 1,8 milliárd fonttal emelkedik.

"Eladtuk a lelkünket, ezért többé nem szólhatunk bele a menetrendbe. Ez az igazság. Nem mondom, hogy a televízió rossz, de nem normális, hogy ekkora hatalma van" - közölte a tréner. "Ha kezet rázol az ördöggel, meg kell fizetned az árát."

Az Arsenal két legutóbbi meccsének - a Fulham elleni bajnokinak és a Leeds elleni FA-kupa találkozónak - időpontját egyaránt megváltoztatták. Az Aston Villa elleni kupameccs január 28-ról 29-re került az ESPN kedvéért, így egy nappal későbbre tolták a Bolton elleni bajnokit is.

Ugyanerre a jelenségre panaszkodott szeptemberben Alex Ferguson, a Manchester United edzője is, a Premier League ugyanakkor nem kívánta kommentálni Wenger szavait.